D. 28. april kl. 10.00:

Kortfilm for 3,5-5-årige i institutioner

Storvask (Kassandra Wellendorf, DK, 2010)

Velkommen til en hyggelig formiddag med kortfilm for de 3,5-5-årige. I samarbejde med Det Danske Filminstitut viser vi en lille pakke kortfilm af høj kvalitet. Visningen tager ca. 40 minutter i alt. Det er gratis at deltage, men man skal bestille plads – det gøres på tlf. 3074 8427 eller kontakt@bkultur.dk. 

Programmet for d. 28. april:

Storvask – Fodboldstrømper 
Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene Storvask skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til f.eks. et ishav, en garnjungle, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.
Instruktør: Kassandra Wellendorf, Danmark 2010. 5 min.

Pipungerne – Turen til åen
Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. Sille og Saxe tager til åen. Saxe vil fiske, men det er ikke let, for frøerne synger og gøgeungerne plasker. Da han endelig fanger en fisk, bliver de enige om at sætte den ud igen.
Instruktør: Tone Tarding, Danmark 2009. 5 min. 

Safari Europa – Rådyr
Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham. Hen på foråret kommer der rålam, og så passer det med, at der igen er saftigt korn på marken, som man kan spise og springe rundt i.
Instruktør: Adam Schmedes, Danmark 2010. 6 min. 

Mægtige maskiner – Gravemaskine
“Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder” er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Gravemaskinen – eller gravkoen – har ikke hjul, men larvefødder. Foran har den en stor skovl, som den graver jord op med. Gravemaskinen arbejder sammen med sin makker, dumperen, som kan køre jorden væk.
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen, Danmark 2009. 6 min. 

Hund & Fisk
Hund & Fisk er historien om den umulige kærlighed mellem en fisk og en hund. Og om hvordan skuffet kærlighed kan afløses af ny, livsbekræftende kærlighed.
Instruktør: Jannik Hastrup, Danmark 2001. 15 min.