Børnebiffen

Kortfilm for 3-5-årige i institutioner

Velkommen til en hyggelig formiddag med kortfilm for 3-5-årige. I samarbejde med Det Danske Filminstitut viser vi en lille pakke kortfilm af høj kvalitet. Visningen tager ca. 45 minutter i alt. Det er gratis at deltage, men man skal bestille plads – det gøres på tlf. 3074 8427 eller kontakt@bkultur.dk. 

Program for d. 21. marts kl. 9.45:

Hunden Ib – Ib kravler op ad stigen
Instruktør: Trylle Vilstrup
Ib er på vej til slagteren, men da han går forbi kirsebærtræet, får han øje på noget. Ib beslutter sig for at kravle op ad stigen, der står i træet, for at finde ud af, hvad der sker.
Danmark 2021. 5 min.

Pipfugle
Instruktør: Miyoung Baek
En poetisk animationsfilm om to fugle, der bliver venner. Piropiro bor i skoven og nyder det frie liv, mens Dalle bor i en blomsterbutik i byen. De mødes tilfældigt på en regnvejrsdag foran butikken. Dalle bor i bur, men kan frit flyve ud og ind. Piropiro forsøger at lokke den med ud i skoven, men Dalle har skadet sin vinge. Mon det lykkes for de to fugle at flyve på eventyr sammen?
Korea (Syd) 2021. 9 min.

Hvem? II 7:8 – Hvem er syg?
Instruktør: Jessica Laurén
Bamse har ondt i maven. Far ringer til lægen, og mor og far tager med Bamse på hospitalet. Lægerne undersøger Bamses mave og finder ud af, at hun har blindtarmsbetændelse. Bamse bliver opereret og bliver rask igen. Da hun kommer hjem, ringer hun til vennerne, der skal se hendes flotte ar. Men Fugl kan ikke komme, for hun har ondt i maven. Mon hun også skal opereres? Filmene i ‘Hvem?’-serien er små film om store følelser. Lille Bamse og hendes venner leger, griner, skændes, græder og hygger i disse varme fortællinger med en god slutning for de mindste børn.
Sverige 2019. 5 min.

Farver i fart
Instruktør: Kim Myung-eun
En poetisk fortælling, der bevæger sig på grænsen mellem drøm og virkelighed. En lille dreng skal tage toget alene for at besøge sin bedstemor. Hun har givet ham en grundig beskrivelse af turen. Da han sidder i toget, føler han sig lidt trist til mode i mængden af fremmede mennesker. Han falder i søvn, og pludselig bliver togturen meget mere spændende og farverig. Filmen er en optimistisk historie om, at fremmede er venner, man ikke har lært at kende endnu.
Korea (Syd) 2014. 7 min.

Hunden Ib – Ib læser en tyk bog
Instruktør: Trylle Vilstrup
Ib vil læse en tyk bog for musen. Men musen forstår ikke, hvad Ib læser. Da de beslutter sig for, at det ikke gør noget, forstår de begge to bogen meget bedre.
Danmark 2021. 5 min.