KREATIV DANS

v. Camilla Marienhof

Er du glad for at bevæge dig og bruge din fantasi, så er disse dansehold noget for dig! Hver mandag leger, danser og bruger vi vores fantasi til at opdage nye bevægelser.

Undervisningen er bygget op over:

Kropsbevidsthed: Udgangspunktet og den røde tråd i undervisningen er, at barnet lærer sin krop at kende samt at danne grobund for en tidlig kropsbevidsthed, hvilket er en gave, du har gavn af hele livet. Det øger selvtilliden, når man føler sig sikker og stærk i sin krop. Vi veksler mellem at få pulsen op for så at gearer igen. Dette træner evnen til at give slip og finde ro.

Bevægelse og leg via visualisering: Vi leger og bevæger os ud forskellige temaer fx naturen, dyr, insekter, de 4 årstider. Børnene bruger deres fantasi til at udforske nye måder at bevæge os på.

Leg uden konkurrence: Man skal ikke kunne noget på forhånd eller deltage i undervisningen på en bestemt måde. Vi øver os, lærer vores krop at kende og finder vores egen styrke. Udgangspunktet er børnenes naturlige evner: Timerne opmuntrer børnenes potentiale, opfindsomhed og fysiske selvtillid i takt med at deres bevægelsessprog udvikles. Timerne er udformet til at opmuntre kreativitet og selvstændighed og er struktureret til at nære individuelt udtryk i barnets egne bevægelser.

At turde: Turde at prøve selvom det er første gang. Selvom det er svært. Glæden ved at lære nyt. Hvis der er noget, man ikke kan, så øver vi det. Falder man, prøver man blot igen. Og igen. Og igen. Niveauet i timerne lægges efter, hvor børnene er henne motorisk, så alle kan være med og få en god oplevelse. Det vigtigste er, at børnene oplever bevægelsesglæde og har det sjovt i timerne, hvor de får lov at udvikle sig kropsligt, kreativt og socialt.

Nogle børn er trygge ved nye mennesker – nogle har brug for at have deres forældre tæt på – derfor har vi hold både med og uden forældre, tilpasset de forskellige aldersgrupper.

På holdene, hvor forældre er med, er der fokus på bevægelse og kreativitet i samspillet barn og voksen imellem, og forældre danser med på samme vilkår som børnene. Vi laver blandt andet partner-danseøvelser, danselege og finder på nye bevægelser sammen. Det kræver ikke nogen forudsætninger andet end lysten til at kaste sig ud i dansens univers i børnehøjde.

I foråret 2024 har vi følgende hold:

TILMELDINGHVORNÅRHVEMHVORPLADSERPRISSTART/SLUTFERIE
TilmeldMandage 16.00-16.453-4-årige med voksneKvisten, 2. salFå ledige pladser650 kr.22. januar – 6. maj12. februar, 25. marts og 1. april
TilmeldMandage 16.50-17.356-9-årige uden voksneKvisten, 2. salLedige pladser650 kr.22. januar – 6. maj12. februar, 25. marts og 1. april

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Børnekulturstedet på tlf. 3074 8427 eller på kontakt@bkultur.dk.