DET MOBILE KULTURHUS

NY MOBIL KULTURINDSATS

Børnekulturstedet, Sydhavn Teater og Karens Minde Kulturhus har modtaget 1.000.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden til projektet Det mobile kulturhus, som skal bringe kunst og kultur helt tæt på borgerne i Københavns Sydhavn.

I Københavns Sydhavn vil borgerne i 2024, 2025 og 2026 kunne se forestillinger og film, høre koncerter og deltage i kunst- og madlavningsworkshops i deres baggårde, på pladser og i parker tæt på, hvor de bor. Kulturen vil rykke ud til borgerne og møde dem, hvor de er til gavn for især de borgere, som har svært ved at komme til kulturhuset. Med støtten fra Nordea Fondens Kulturhuspulje kan Børnekulturstedet, Karens Minde Kulturhus og Sydhavn Teater i samarbejde med den boligsociale helhedsplan Mit Kvarter nu igangsætte projektet Det mobile kulturhus, der fra foråret 2024 vil skabe favnende og inkluderende aktiviteter for børn, unge og voksne rundt omkring i Københavns Sydhavn.

“Bevillingen fra Nordea-fonden kommer til at gøre det muligt for os at realisere vores drøm om at komme ud af vores hus og lave kultur for og med nogle af de mennesker, der af forskellige årsager ikke kommer til os. Vi glæder os til at udvide kulturhusbegrebet og i langt højere grad lave kultur for alle sydhavnens borgere.” udtaler Ditte Marie Størner fra Børnekulturstedet Karens Minde

Det mobile kulturhus er en mandskabsvogn på hjul, der kan rulles til udvalgte områder i Sydhavnen og fungere som base for kultur og kunstaktiviteter. Der skal laves madprojekter, kunstværksteder og open air-filmvisninger i boligområder i Sydhavnen, workshopforløb for børn med diagnoser, koncerter arrangeret af unge samt POP UP forestillinger skabt i dialog med børn, unge og voksne, der bor, hvor forestillingen opføres. 

Med projektet ønsker aktørerne at nytænke kulturhusets rolle i lokalmiljøet og sikre en bedre og bredere berøringsflade med bydelens borgere. Fx kommer projektet til at styrke tilgængeligheden og inklusionen for borgere i Sydhavnen ved at inddrage lokalsamfundet i udviklingen af aktiviteterne. Det mobile kulturhus er et smidigt alternativ til det traditionelle kulturhus, og det giver mulighed for at komme ud til de borgere, som normalt ikke kommer til kulturhuset. Men det giver også mulighed for at forstå selve kulturudbuddet som noget, der må være dynamisk og tilpasses lokale behov, omstændigheder og drømme. 

Er du bosat i Sydhavnen, kan du være med til at planlægge og få indflydelse på de aktiviteter, de skal lave de næste tre år.

Ønsker du at være med til at planlægge kunstværksteder for børn, så kontakt Ditte Marie Størner fra Børnekulturstedet Karens Minde på kontakt@bkultur.dk.

Ønsker du at være med til at planlægge madaktiviter, så kontakt Maria Noer fra Karens Minde Kulturhus på maria@kmkulturhus.dk.

Ønsker du at være med til at planlægge POP UP forestillinger og Open Air-visninger for børn og unge, så kontakt Lasse Mouritzen fra Sydhavn Teater på lasse@sydhavnteater.dk.